Спробував в гостях дуже смачний салат «ревнивець» і не зміг встояти, попросив рецепт: тепер завжди роблю такий на свята
Вперше спробував такий салат в гостях більше трьох років тому і він мені так сподобався, що я не зміг встояти, попросив рецепт! Це було для мене щось новеньке і цікаве поєднання інгредієнтів.
Виходить яскравий, неординарний та багатогранний салат. А додаток з сирних кульок робить його оригінальним і справді дуже смачним. Рекомендую приготувати!
Як готувати
Для приготування салату креветки попередньо відваріть в підсоленій воді. Охолодіть і очистіть їх.
Для приготування сирних кульок пармезан натріть на дрібній тертці, додайте до нього сирний сир, порізаний кріп, часник через прес і гарненько розімніть виделкою.
Потім з цієї маси зробіть кульки розміром з фундук.
Для соусу змішайте сметану, соєвий соус і сік мандарина.
Для салату наріжте соломкою перець, півкільцями цибулю, а листя салату нарвете руками. Додайте копчене філе курки, нарізане невеликими брусочками. Потім підготовлені креветки, смажений кунжут і все добре перемішайте.
Викладіть на блюдо або в порційні стаканчики. Полийте соусом і посипте зверху чорним меленим перцем.
Додайте сухарі (крутони) і викладіть сирні кульки.
Дуже смачно, я тепер на свята завжди такий готую, всі оцінили і смак і красу цього салату! І вам рекомендую, спробуйте!
В цілях економії часу на цей раз я використав уже готові сухарики для салатів.
Але якщо є можливість, то краще звичайно ж приготуйте домашні сухарики. Для цього наріжте м’якоть батона кубиками зі стороною приблизно 1,5 див. У мисці змішайте оливкова олія, соєвий соус, прованські трави і часник. Додайте хліб і добре перемішайте. Обсмажте до готовності, це займе близько 10 хвилин. Або викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Поставте в розігріту духовку до 170° С на 15-20 хвилин. Час від часу перемішуйте їх.
Інгредієнти
- Філе куряче (копчене) – 120 г
- Креветки – 130 г
- Мікс салату – 80 г
- Цибуля червоний – 1/2 шт.
- Перець солодкий – 100 г
- Кунжут (смажений) – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений
Соус:
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Сік мандарина – 20 мл
Кульки:
- Пармезан – 100 г
- Сирний сир – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Кріп – 1 ст. л.
- Пшеничні сухарики (крутони):
- Батон – 90 г
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Оливкова олія – 2 ст. л.